ensinnäkin eräänä päivänä tässä en joutanut hirveästi neuloa, kun leivoimme pitkästä aikaa pullaa. myös tyttäreni mimosa pian 3 v sai osallistua leivonta puuhiin. niinpäs hän jättipiparkakkumuotin avulla loihti aivan itse tämmöisen hienon pulla-muorin, jolle on itse taiteillut hiukset, suu, silmät ja tissit ;) valitettavasti äiti meinasi vähän käräyttää sen, mutta syötyä se kuitenkin tuli!

860413.jpg

viime viikonlopun vietimme äitini sisarusten mökillä rokualla, vaalan ja utajärven lähettyvillä. reissun tarkoitus oli saada poimittua mustikoita ja minä olin varannut mukaan myös kasoittain käsitöitä. noh, sateessa ei lopulta tullut hirveästi poimittua mustikoita muuten kuin aurinkoisena saapumispäivä perjantaina, jolloin myös yläkuvan neiti keräsi ihailtavan reippaasti 1 litran sankkonsa puolilleen. sadetta sisällä pienissä tiloissa pidellessä lapset taas olivat sen verran viihdytettävissä, että kutimet eivät kauaa kerrallaan saaneet käsissäni edistyä. automatkoilla sain kuitenkin pintaneulemyssyn valmiiksi ja tytön neulemekon pitsireunuksia jatkettua (ja välillä taas purettua, kun ohjeen pitsi ei ollut minusta sittenkään nätti). tässäpä kuvia mekosta tänään, tosin sain pitsit nyt jo kyllä ihan valmiiksi asti. enää puuttuis kukan kiinnitys. niin ja kukka kaipaa yhä myös lehteä. ohjeesta olleesta lehdestä ei tullut minusta tarpeeksi hieno siitäkään, joten pitäis ryhtyä soveltamaan jotain.

860411.jpg


860412.jpg

niin ja sitten vielä olen aloittanut tämmöisiä ihanuuksia: kelttisukkia tuulian itse laatiman ohjeen mukaisesti. tässä vielä yksi parempi kuva tuosta sukan aivan ihanasta kuviosta. odotan innolla valmistumista! näitä on ihana tehdä, mutta valitettavasti melkein koko ajan joutuu istumaan koneen ääressä ohjetta tiiraamassa. tässä ekan illan saldo, johon neuloin jo eilen kyllä hyvän matkaa lisää, mutta sainkin sitten yhden mitättömän ja tyhmän pikkuvirheen takia purkaa takaisin tähän asti:

860416.jpg