786082.jpg

tämmöset juhlavaatteet oli meidän pojalla 1 vee bileissään. paita ei ole omaa käsialaa, mutta entisessä elämässään verhoina palvelleet housut kyllä (siis housujen kangas on verhoista). shortsihaalareiden kaava on alunperin ottobre lehdestä, mutta aika paljon sovellettu. lehden suositusten vastaisesti laitoin henkseleiden kiinnitykseksi tarraa, joka onkin kivan nopea pukea ja riisua. ja kunnon vaippatarra kestää pesujakin ja pysyy hyvänä :) alunperin oli tarkoitus tehdä pitkälahkeiset housut, jotia ois voinu talvellakin pitää, mutta kangas ei riittänyt niin tein vaan shortsipituiset lahkeet. suoriksi tarkotettujen lahkeiden reunaan pujotin kuitenkin kuminauhan, ettei liiaksi ohjeen mukaiseksi mennty :) nuo ottobren kaavat ovat yleensä niin kamalan leveitä, että jätin suosiolla heti alkuun kaavankin hoikkalinjaisemmaksi hoikalle pojallemme. eiköhän pöksyistä tullut sitten liian kapeat, kerrankin ois kannattanut uskoa suoraa kaavaa! koska kangasta oli niin vähän, oli sivuihin sitten pakko laittaa kiilat jotta housuja voisi pitääkin. kiiloja ei onneksi kovin hyvin isokuvioisesta kankaasta huomaa, mutta kyllä silti harmitti. ja tässä vielä kuva tästä epäkohdasta....:

803214.jpg

näiden housujen kanssa samaan sarjaan kuuluvat myös siis siskolleen jo aiemmin valmistuneet liivimekko ja ulkotakki. tässäpä kaikki kolme samassa kuvassa:

803213.jpg

takin vuori on vanhaa lakanaa ja kiinnityksenä on pelkät helpot ja kestävät muovinepit. tämänkin kaava on samaisesta ottobre lehdestä kuin shortsihaalareiden. tätä kaavaa kuitenkin pidensin aika paljon hihoista ja helmasta että 92 koko mahtuisi vielä kohta kolmivuotiaalle. ja hyvin mahtuu ja takki on ollut mieluinen!

803215.jpg

ja sitten vielä tuo liivihame. siinä on kans nepit olkaimissa kiinnityksenä. mekon vuori on vanhasta alsuhameesta ja alareunan pitsi on myös uusiokäytettyä, en ole varma että mistä se tarkalleen on peräisin mutta todennäköisimmin lakanasta. valitettavasti tämä vaate ei ole saanut kovin suurta suosiota, koska helma ei heilu ja tytöllä pitäs nyt olla mekot niin pitkiä ja liehuvahelmaisia kuin vain mahdollista :)

803217.jpg