943169.jpg

no niin, jotain valmista esiteltävää taas täältä keskeneräisten töiden keskeltä.nämä kuvat vaan ei suostu oikein yhteityöhön, mallihan nyt tietysti on aivan loistavan upea, kaunis ja kuvauksellinen kuten näkyy, mutta tuo kauluksen punainen väri sotkee kauluksen kuvion kun liitän kuvan tähän kirjoitukseen... muoks: nyt mies korjaili värejä niin että neulekuviot näkyis paremmin, mutta laadussa on yhä toivomisen varaa (miten tuo kuva voikin näkyä noin erilailla täällä!) ja kuvista tuli paljo tummempia...

kauluri valmistui siis garnstudion tällä ohjeella ja ihan pienillä muutoksilla vain :) vaihdoin vain langan punaiseen novita wooliin, joka tietysti loppui myös kesken kaiken ja siksi kauluksen reunaan piti laittaa tummeman punainen raita. niin ja neuloin kauluksen yksinkertaisena, mutta ohjeen suosittelemilla koon 4 puikoilla. myös palmikon keskelle laitoin yhden nurjan silmukan sijaan 3. juup, hyvän kokoinen tuli ja kiva muutenkin, kiinnitysmekanismia täytyy vaan vielä vähän pähkäillä, kun ohjeessa siitä ei ollut mitään (?!) ja nyt olen koittanut pitää kaulusta hakaneulan turvin mutta ei sekään täydellinen valinta oo... tässä vielä sitten pari otosta kuvaustuokiostamme. tuo minuta otetu ei ehkä ole maailman edustavin, mutta kaulukset kuvioineen näkyy siinä vähä paremmin :)

943170.jpg

940458.jpg

kelttisukat on vaiheessa mittavien purkutöiden odottaessa alkamistaan, kun tuosta ekasta varteen asti valmistuneesta sukasta tuli liian ison ja kantapään paikkaa pitää nyt siirtää aiemmaksi... muutenhan purku on kyllä helppoa ja nopeaa, mutta voih sitä niiden silmukoiden nostamista noilla 2,5 koon puikoille tuommoisesta palmikkokuviosta ja sitten kun vielä pitäisi tietää millä kioerroksella on menossa... täytyis ottaa vaan itseään niskasta kiinni, tai ehkä otan tuon ompelukurssille mukaan niin siellä sais rauhassa siihen perehtyä, aika hyvä idea muuten! jahka saan pian esitellä myös jotain valmista ompelukurssin satoa, kun tähän mennessä olen nyt vain innostunut vanhaa korjaamaan enkä viitsi kaikkia housun kavennuksia ja vauvan aluspaidan korjailuja tänne tilittää.

niin ja sen voisin vielä näin käsitöihin liittyen tietysti mainita, että aloitin itselleni jakun neulomista noista ihanista vihreistä kamina langoista (toiset tykkää, toiset ei, mutta minusta tuo väri on aivan ihana!). langoista kuva näkyy täällä. vielä en ole kuitenkaan päättänyt millä värillä teen tuohon joustimen reunaan tuon erivärisen raidan, ruskeastako vai luonnonvalkosesta...? ja suunnitteluasteella on myös bolero pikkutytölle ja lankaakin sitä varten alennuksesta jo hain, ihanaa vanhaa roosaa floricaa. Aion ruveta muokkaamaan boleroa varten yhtä Suuren käsityölehden vauvan bolero mallia, saas nähdä mitä tulee.