1218107.jpg

rurulla ottobren kaavalla (vähän muokatulla, tottakai) tein tämmöisiä lahjapipoja. kuvissa on oma tyttö mallina. tämän oranssin pipon tein jo paljon isommaksi kuin mitä ne valmiit kaavat ottobressä olivat, ainakin mimmu tuntui tykkäävän vaikka vauvan lakiksi olikin alunperin suunniteltu :) kanttaukseen löysin ihanaa mansikka vinonauhaa ja kangas on jämät myllymuksujen oranssista ihanan pehmeästä puuvillavelourista

1218105.jpg

niin ja noita päälaelle näissä kuvissa jääneitä muhkuroita tasoittelin vielä jälkeen pääin, että ihan noin muhkuraiseksi lakki ei jäänyt lopullisesti... (selityksiä siis) alla vielä kuvia vaaleansinisestä versioista

1218117.jpg

tämä lakki suurinpiirtein noin 1 vuotiaan kokoa, mutta mahtui se vielä just ja just kolmivuotiaankin päähän kuvausten ajaksi :) (ei toivoakaan että tuota meidän 1,5 vuotiasta saisi sen vertaa pysymään paikoillaan että häntä voisi mallinukkena käyttää....)

1218119.jpg

tämä sininen lakki on jotain tavallista velouria ja kanttaukset on tehty pehmeästä lastenkankaasta (joko jotainharjattua puuvillaa tai sitten jotain superohutta flanellia) näitä ois tarkotus voida pitää kesällä tai keväällä ja syksyllä kyärälakin kans

1218114.jpg

ja sitten muuta höpinää, täytyy vähän purkaa ajatuksia. eilen luin jotain tieteen kuvalehden palstaa, jossa kyseltiin mitä haittaa on siitä että eläimiä ja kasvilajeja kuolee sukupuuttoon. vastauksessa selvitettiin, että jokaiselle eläinlajilla on oma paikkansa ja lokeronsa ekosysteemissä ja joka lokeron häviäminen vaikuttaa koko muun ekosysteemin toimivuuteen. kerrottiin myös, että nykyään maailmassa kuolee niin paljon ja nopeasti eri lajeja sukupuuttoon, että se lähentelee samaa vauhtia kuin niinä joukkotuhon aikakausina maapallolla kun koko elämän jatkuvuus täällä on ollut vaakalaudalla. ja mikähän mahtaisi olla syynä???
  ihmiset ovat kyllä kaikkein hirveintä mitä maapallolle on tapahtunut. eikö mikään meille riitä, ainako vaan vaadimme lisää ja lisää tilaa itsellemme niin, että lopulta huomaamme kuluttaneemme koko maapallon loppuun? ja liian myöhään tottakai, viimeiseen asti tahdomme nauttia kaiksita mahdollisista mukavuuksista mitä vain voi kuvitella, seuraamuksista viis. milloin älyämme että meidän täytyy katsoa omaa nokkaamme pidemmänlle, jotta ihmisetkään voisivat elää ja asua maapallolla.luulemme vain olevamme kaiken muun elollisen yläpuolella, koska olemme niin älykkäitä, mutta kyllä me sitä älyämme varsin nurinkurisesti käytämme.
  toissailtana katsoin tv:stä amerikkalaista dokumenttia "Öljy loppuu, mitä sitten?". se kertoi ja perusteli sen, että maapallon öljyvarannot eivät ole loputtomat ja toi esille, että öljyesiintymiä ei ole enää löytynyt samaa vauhtia kuin ennen ja kysyntä vain kasvaa. öljyyn on varastoitunut niin suuri määrä energiaa, että tavallisen ihmisen on vaikea kuvitella mitä voisi merkitä öljyn ja sen tuoman energian loppuminen. öljy on ihmiskuntamme veri, niinkuin dokumentissa sanottiin. öljy on hyvin tiiviisti mukana arkipäivissämme, heti maatalouden lannoitteista ja työvälineiden polttoaineista kosmetiikkaan ja kaiken maailman muovipakkauksiin puhumattakaan liikenteestä ja kaikesta teollisuudesta.
  öljystä on ollut niin paljon hyötyä ihmiskunnalle, että sen löydetyyän ihmisten määrä on kuusinkertaistunut maapallolla. joku ohjelman asiantuntija arvioi että nykyisen yli 6 miljardin sijaan  pystyisimme öljyn loppumien jälkeen elättämään noin 1-2 miljardia ihmistä. maapallolle se olisi pelastus! öljylöydösten määrän vähentymisestä kertoo jo bensan kallistunut hinta. öljy ei ole uusiutuva luonnonvara. jonain päivänä se loppuu. täytyy vain luonnon ja maapallon takia toivoa, että se loppuu ajoissa, ennnen kuin ihmiset ovat tuhonneet koko pallon käyttökelvottomaksi. sehän ei tietysti ikinä olisi ollut mahdollista, että olisimme käyttäneet öljyä kohtuudella ja samahan se maapallon kannalta varmaan onkin, kulutammeko, lisäännymmekö ja saastutammeko öljyn avulla äkkiä ja kunnolla vai pikkuhiljaa kiduttaen.
  mitähän positiivista tähän loppuun keksisin. joka päivä keksin vain uusia älyttömyyksiä mitä ihmiset tekevät, toki itseni mukaanlukien. hävettää ja ärsyttää elää tässsä yhteiskunnassa, jossa kulutamme ja saastutamme kohtuuttomasti. täytyy vain toivoa, että ihmiset tulisivat järkiinsä ajoissa. ja sillä tarkoitan sitä, ettemme olisi saaneet liian paljon tuhoa aikaiseksi niin, että maapallo voisi vielä elpyä. jospa tällä kaikella on tarkoituksensa, jospa ihmiset ovat vain niin tyhmiä, että meidän pitää käydä reunalla ennen kuin osaamme kääntyä. maailmassa on ollut joukkotuhon aikoja, ehkä sen vain pitää mennä niin, että seuraavan aiheuttavat ihmiset.