1425570.jpg

käsitöiden valmistumattomuuden seurauksena, saatte nyt ihailla vain kuvaa meidän kissasta! ressukalla on  nälkä, kun syöttötuolia kihnuaa, ja isäntä räpsii vaan kuvia, kidutusta... ja sitten muihin aiheisiin: ensin kiitos kovasti kaikille edellisen postaukseen kommentoineille :)

neulonta osasto on nyt ollut vähän jäissä, jahka myöhemmin kerron tarkemmin syistä. mutta koska ompelukurssimme viimeinen kerta ennen "kesä"lomaa häämöttää jo ylihuomenna, olen yrittänyt ahkerasti pakertaa ensimmäisen suuremman itselle valmistuvan ompelutyön parissa, nimittäin vuorellisen, ohuen villakangastakin (yhden jopa suuremman olen kyllä toteuttanut, nimittäin kylpytakin, mutta se oli toissavuonna joululahja isälleni). alkukevät/syksy takiksi ajattelin tuota tekeillä olevaa. ruudullista tummaa pintaa ja suuria punaisia nappeja luvassa.

tässä kulunutta käsityövuotta ompelukurssin päättymisen seurauksena pohtineena, muistin myös, että minulta on jäänyt kirjaamatta yksi ommeltu synttärilahja lakki ja mimosalle alkusyksystä neulomani korvaläpällinen ja nauhallinen sekä erittäin tykätty ja käyetty kissapipo... pitää niistäkin muistaa räpsäistä vielä kuvat, että mahtuvat mukaan. niin ja ompa ompelupuolelta melkein valmistunut itselleni eräs luomutrikoinen tunika, jossa ois vielä kaulus tekemättä ja helmat viimeistelemättä plus jotain muuta pientä säätöä, jota en ole muka kerennyt tekemään, vaikka homma on seisonut monta viikkoa... ylihuomenna pitäis kurssilla vielä keretä takin viimeistelyn ohella myös piirrellä kaavoja yhteen, jos toiseenkin vaatekappaleeseen lapsia ajatellen. nehän ois sitten kyllä nopea surautella kasaan, että jahka niistäkin saisin pian jotain esiteltävää taas.

ai niin, tämä ei kyllä niinkään käsitöihin liittyvää, mutta mainittavan arvoista kuitenkin: neulomis ynnä muusta laiskuudesta huolimatta sain vihdoin ja viimein sentään kukilta mullat eilen vaihdettua ja kevätsuihkun niille annettua. nyt hyrisevät viherkasvimme kuohkeissa, kosteissa ja ravinnerikkaissa mullissaan tyytyväisinä. tänään sain haettua niille vielä ravinnetikkujakin, joita en ikinä kuuna päivänä ole ennen käyttänyt, joten oli kai jo aikakin :) kohta täällä varmaan vilisee viidakko... sitä odotellessa. ei kevättä ilman viherpeukalointia, että kevät on nyt virallisesti saapunut tännekin. kesäverhot pitäs kyllä vielä olkkariin vaihtaa noiden talvisten tilalle...