903240.jpg

jo esikoiselle olin kutonut yhdet tämmöisen malliset pienet töppöset varpaita lämmittämään ja nyt kun ne pienet olivat jo kuopuksellekin liian pienet piti tehdä uudet. suokaa anteeksi kuvissa näkyvät tahrat, näitä piti heti testata myös käytännössä ja sen olivat jo kuvattaessa näköisetkin. nämä olivat tämmöinen ihan pieni ja nopea välitöiden välityö, mutta hirveän hyvä työ. tarpeellisuuden ja käytännöllisyyden kannalta siis :) paljon erilaisia vauvan töppösiä olen nähnyt, mutta tämmöiset ovat minusta aivan ehdottomasti käytännöllisimmät. ne istuvat hyvin jalkaan, kun eivät ole jalkapöydän kohdalta liian korkeat ja ne myös pysyvät jalassa kun niissä on tuo kiristysnyöri nilkan ympärillä. meidän poika on tainnut periä huonon pintaverenkierron äidiltään ja öisin varpaansa ovat kylmät ilman sukkia tai töppösiä. tavalliset sukat yleensä tippuvat yön aikana ikiliikkujan jalasta, vaan nämäpä pysyvät visusti paikoillaan :)

puikot oli lyhyet (eli 15 senttiset) 3 koon puikot. lankana vihreäsävyinen, puuvillainen virkkauslanka, en muista merkkiä. tämmöiset tahtoisin vielä yhdet vähän isommat, pitemmällä varrella ja punaiset. joulun allasemmoset ois kivat tonttutöppöset. mutta pienempi kokoisilla puikoilla neulon kyllä, ainakin jos lankana on taas saman vahvuinen puuvillainen virkkauslanka. omistaakohan muuten kukaan muu tommosia "pikku"puikkoja, olen ostattanut ne äidillä joskus ala-asteella ja ne on hirmu kätevät just tämmösiin pieniin töihin tai vaikka lasten sukkiin ja lapasiin ja eritoten -peukaloihin ja kavennuksiin. aikoinaan ostatin ne sellaisia aviamenperäksi tarkoitettuja pikkulapasia varten, niitä teinkin silloin monet parit :) joo mutta näistä töppösistä vois kirjottaa vaikka tänne blogiinkin kyllä ohjeen ylös. että muistais sitten tulevaisuudessakin kuinka nämä tehtiin, jos joskus tarviis vaikka lahjaksi jollekulle tämmösiä väkertää. nämä on oikeesti tosin hyvän malliset!

903241.jpg

ja tässä vielä yksi kuva töppösistä käytössä tuolla meidän vauhtihirmulla.

903242.jpg

sen neulotun, vrikkaamalla koristellut mekonkin olen nyt saanut silitystä myöten valmiiksi ja se on ollut jo synttäreilläkin päällä, sen kaveriksi virkatun kruunupannan kera, täytyypä laittaa tässä joskus vielä kuva synttärisankarista juhla-asu yllään...